Tinerețe … bătrânețe … tinerețe

Foarte interesantă percepția pe care o avem despre propria vârstă. Îmi aduc aminte că la 30 îmi cădea cerul în cap, când eram copil însă, vroiam doar să cresc mai repede. Acum, la 36 mă simt mai tânăr decât la 35.

Fiecare vârstă are condiționările ei și – odată obișnuiți cu ele – ne e teamă să le schimbăm. De fapt suntem și ne simțim bătrâni doar în raport cu etapa din viață pe care tocmai am încheiat-o. În același timp suntem tineri și “verzi” în raport cu etapa care tocmai începe și trebuie – pentru a ne simți ca atare – doar să lăsăm în urmă ce am încheiat.
Deci, până la urmă, ce e bătrânețea? Lipsa curiozității, cred eu.

8 comentarii la „Tinerețe … bătrânețe … tinerețe”

  1. La multi ani ma tata ! Iti reamintesc ca mi esti drag si iti urez sanatate , dragoste de tot felul tie si familiei!Te pup si sper sa ne vedem sa dai si tu odata o bere ceva,Bubu.

  2. La multi ani Cip. Sanatate tie si familiei si cum spune si Bubu, spere sa ne vedem in curand sa bem o bere. te pup
    vlad

  3. La multi ani…multa fericire si sanatate si fie sa poti sa ne umpli si mai departe vietile cu misteriosul fel al tau de a fi.

    Cu fiecare an ce-l traiesti iti doresc sa-ti aduca de fiecare data cate putin din adevarul lumii asteia in care traim. Cognitivitatea (de multe ori dusa spre absurd) pare totusi a fi parte din menirea ta.

    Fie sa te simti mereu un om implinit, fericit si bucuros ca esti iubit !!

    Cu drag te imbratisam

    Roro si Alexandra

  4. Esti depresiv. Batrinetea nu poate exista decat in mintea ta de tinar.

    La multi ani bulan

  5. ar fi interesant sa ne intrebam :ce caut eu in viata mea.atunci chiar ca varsta nu ar conta..totusi de cautat caut dar trebuie sa ma si gasesc..uneori gasesc varsta de 36 ani alta data de 50..si tot gasesc…oricum daca ai gasit ceea ce te reprezinta,merita sa mergi ma departe..multi ani in cautari si “re”gasiri!

  6. Cautarile-s frumoase, de gasirile care nu nasc alte cautari mi-e frica …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.