Decizia

Mai intai a fost Cuvantul, Cuvantul lui S.: “baieti, de pe 25 Martie pana pe 5 Aprilie, roadtrip in America! Va bagati?”. S. este fan America si Israel si trcouri cu sclipici si muzica disco, intrunind toate calitatile importante pentru a fi organizatorul si liderul spiritual si stilistic al acestei calatorii. Ah, era sa uit: S. este si cel mai bun sofer din lume ever. Pe bune! Da nu-i place sa i se spuna. 🙂

Evident ca nimeni nu s-a bagat pe loc, dar sarpele a fost plantat in inima.

B. a fost primul care s-a decis, la aspiratia lui S, dar fara sa-si ia inca biletul de avion. B. cu cativa ani peste noi ca varsta, bate toate recordurile de taciturnie si in acelasi timp poante plasate impecabil (la vinclu, coltul scurt, cu bolta, pe spate … e un spectacol). Practic tace atat de mult incat tot ce spune sunt poante. Si sunt bune! Ah si in afara de faptul ca pare intelept intr-un mod atat de natural incat nu-ti vine sa te intrebi daca chiar este, mai are si cel mai demn mod de-a nu-l contrazice pe S. De-acolo si aspiratia. Pentru C. era inimaginabil, cum sa plece singur, copiii urlau acasa, tati, tati, vrem mancare, nevasta cu facaletul etc. Situatie imposibil de abordat frontal. Iar R. nici macar nu era in carti.

Dar daca e sa se descurce itele, n-ai ce-i face. Ajungem in Februarie si se apropia ziua lui C de nastere. El e rasfatatul si dojenitul grupului, al familiei, firmei unde lucreaza, etc. etc. Ca de fiecare data isi dorea o supriza de ziua lui de 40 de ani. Motivul principal datorita caruia a putut participa la roadtrip a fost lipsa de inspiratie a sotiei cu facaletul in a identifica supriza potrivita. El a lasat-o asa vreo 10 zile, dupa care i-a plasat bomba in chiloti: “Iubi – asa-mi imaginez ca-i spune – daca de ziua mea de 40 de ani (simbolistica, soledad, bla bla bla) vrei sa-mi faci si o surpriza si o bucurie in acelasi timp, atunci ….”, suspans, tobe .. si-a bagat-o cu roadtrip-ul, cu baietii, experienta masculina, once in a lifetime etc. etc. de mi-e rusine mie! Oricum, problema plasata cand trebuie si cum trebuie a facut tandari facaletul. Ca sa nu riste nimic, C s-a urcat la tastatura si a si facut rezervarile de avioane pentru el Si B. Pentru el cu AirFrance din Frankfurt (asa credea el ca e bine atunci) iar pentru B. din Bucuresti prin Amsterdam. S. avea biletele deja rezervate, el urma sa plece cu o saptamana mai devreme, avand un curs de pielisti la Denver.

R. e prototipul barbatului … e un prototip de barbat. E frumos, inalt sportiv, rocker sensibil. Daca-l vezi pe motor, juri ca pentru el s-a inventat Harley Davidson, dar daca e sa omoare o musca, i se frânge inima in mii de licurici. Si e un foarte bun prieten! Nu stie nimeni cum a reusit de s-a scos sa vina si el, dar se banuieste ca a reusit sa hackuiasca chiar nucleul Matrix-ului. C. i-a spus de trip stiind ca-si doreste de mult asa ceva si oricum trebuia sa se dea mare ca el merge. Dar nu trec 10 zile si R. vine ca si-a rezervat biletul. Triunghiul se transforma in patrulater.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.